מפיצים דואר?
נהלי שמירה על קשר בדואר אלקטרוני
אתם רוצים לקדם את העסק /הארגון, לשמור קשר עם לקוחות קיימים או פוטנצאלים. אחת הדרכים היא לשלוח דואר לרשימת אנשי קשר עם מסרים בעלי ערך.
אתם רוצים לקדם את העסק /הארגון, לשמור קשר עם לקוחות קיימים או פוטנצאלים. אחת הדרכים היא לשלוח דואר לרשימת אנשי קשר עם מסרים בעלי ערך.
הידעתם שישנת הוראה לשמור את נתוני הגיבוי של הארגון או העסק במקום השונה ממקום הרגיל בו מוחזקת מערכת ההנהלת החשבונות של הארגון?
אפשר להתעצל ולא לעשות גיבוי. אפשר לבטוח ברמת האמינות העולה של ציוד המחשוב, אפשר לסמוך על תוכנה המותקנת על המחשב המגבה באופן אוטומטי את נתוני המחשב, אך ברגע האמת שום תרוץ לא עוזר.
כאשר מערכת המחשוב עובדת קשה להסכים להוצאה על תחזוקה מונעת וטיפולים יזומים למערכת המחשוב.אך כדאי לזכור:
אתם רוצים לקדם את הארגון, או לשמור קשר עם אנשים החשובים לכם. אחת הדרכים היא לשלוח דואר לרשימת אנשי קשר עם מסרים בעלי ערך. על פי החוק כאשר אתם שולחים דואר לרשימת תפוצה עליכם לצרף קישור במסרים ששלחתם להסרה אוטומטית. כמו כן יש לשלוח מסר רענון לרשימת התפוצה ולקבל את הסכמת אנשי הקשר המצויים ברשימה להמשיך ולקבל את הדיוור שלכם. במסר רענון יש להוסיף קישור שצריך ללחוץ עליו כל מי שרוצה להמשיך לקבל מכם דיוורים. במידה ומישהו לא לוחץ על הקישור הוא לא יוכל להמשיך לקבל מכם דיוורים. זו הדרך לפעול על פי הנהלים, וגם להמנע מכניסה לרשימות שחורות של מפיצי דואר זבל.
הידעתם שישנת הוראה לשמור את נתוני הגיבוי של הארגון או העסק במקום השונה ממקום הרגיל בו מוחזקת מערכת ההנהלת החשבונות של הארגון? גיבוי ענן מגבה את נתוני הנהלת החשבונות והמסמכים הממוחשבים באופן התואם להוראות הרשויות 2-7-3 . מקום שמירת הגיבויים בהתאם לאמור בסיפא של סעיף 25 (ו) (2) להוראות, על הגיבויים למערכת החשבונות הממוחשבת, לרבות המסמכים הממוחשבים, להישמר במקום השונה מהמקום הרגיל בו מוחזקת מערכת החשבונות הממוחשבת של הנישום, וכפי שהודיע על כך הנישום בכתב לפקיד השומה. הכוונה בהוראה זו היא שמירה בכל מקום אחר אשר מוגן מנזק שיתרחש במקום השמירה העיקרי. לצורך כך גם כספת חסינת אש במקום העסק עונה להגדרה זו.
האם הנתונים שלך מגובים? בדיקת גיבויים אמיתית היא בזמן אסון. למשל באסון התאומים נמחקו חברות שלמות עם כל הנתונים שלהן. מייד לאחר מכן יצאו תקנות וחוקים המחייבים גיבוי מרוחק לנתונים. האם אתה מגבה את המידע שלך באופן סדיר? בעבר לפני ימי האינטרנט המהיר, נהגו עסקים וארגונים לבצע העתקה של נתונים באמצעות תוכנה או באופן ידני בסוף כל יום עבודה. רמת הבקרה על סוג העתקה כזה היה מוגבל, במיוחד אם נעשה באופן אוטומטי. גם ארגונים שרכשו ציוד יקר של גיבוי, כמו טייפים ותוכנה יקרה לגיבוי, ואף החליפי מידי יום קלטות יכולים לספר כיצד ביום בו נזקקו לנתונים הקלטות היו ריקות. תוכנות הגיבוי המקומי, בשילוב עם ציוד שמתבלה במהירות, כמו דיסקים קשיחים חיצוניים, קלטות גיבוי , DOK או אמצעים אחרים, המתקלקלים במהלך השימוש לא משמשים יותר כאמצעי שניתן לסמוך עליו, ללא בדיקה יומיומית של מצב הציוד ואיכות הגיבוי. בגלל בעיות הגיבוי הרבות והצורך לבצע מעקב אחר העתקות המידע ע"י אחראי בכל עסק וארגון, פותחו תוכנות בעלות רמת אמינות גבוהה, שמאפשרות גיבוי לענן באופן יומיומי, עם רמת בקרה ומעקב נוחים אחר תוצאות הגיבוי. התקשר עכשיו אל ארז אדר מחשבים 1-599-599-509 וקבל בדיקת מצב הגיבוי ואיכות הנתונים על הגיבוי ללא עלות.
כשאנחנו מדברים על ענן היברידי, אנחנו מדברים על שילוב בין מערך המחשוב המקומי(הענן המקומי), לבין מערך מחשוב מבוסס על שרותי האינטרנט. האם שביל הזהב הוא תמיד הדרך הנכונה? אין תשובה חד משמעית. אבל שילוב בין שני סוגים שונים של ניהול מערכת המחשוב, יכול להגביר את שרידות המערכת, ולהגן על פעילות הארגון במצבים משתנים. עולם האנטרנט מציג התרחבות מהירה, תוך מתן שרותים איכותיים ומהירים יותר ויותר. הפיתוי לעשות שימוש בטכנולוגיות החדישות ביותר והמעודכנות ביותר, אותן מספקת רשת האינטרנט, לצד החסכון בעלויות התחזוקה ורכישת חומרה ותוכנה חדשה, הוא עצום. אך יש לזכור כי יש לנהוג בזהירות, הנתונים המצויים ברשת נתונים לנסיונות פריצה חוזרים ונשנים מצד גורמים שונים, ותקלה מכל סיבה בזמינות האינטרנט יכולה להיות במצבי חרום כאלה ואחרים, כמו פגעי מזג אוויר. לכן כשבונים את מערך המחשוב יש למצא את נקודת האיזון. שילוב נכון של עבודה במרחב הרשת המקומי של האגון עם עבודה ברשת החיצונית, הנבנה נכון יכול לסייע לארגונים להמשיך ולתפקד גם בעיתות משבר.
הרגע בו קפיצת מתח מפסיקה את פעילות המחשב, ומוחקת לנו קבצים שעמלנו עליהם, יכול להיות נוראי. ברגע כזה אנחנו מוכנים לרכוש כל ציוד כדי לא לחוות את אותה חוויה. אך אם זה קורה גם כאשר יש לנו אל פסק , כיוון שאינו מתאים לציוד, זה לגמרי מתסכל. למחשבים השונים נדרשים תנאים שונים של רצף בהספקת החשמל.
ישנם מחשבי מותג (IBM,DEL HP ) שאינם יכולים להרשות הפסקה בהספקת הזרם אפילו לזמן קצרצר, בעוד מחשבים אחרים, יכולים לעמוד בגבורה בקפיצת מתח קטנה ברשת החשמל. כאן נכנס השיקול של האופן בו נכנס האל פסק לפעולה. ישנם מכשירים המספקים מתח רציף למחשב. הם מספקים את החשמל באופן קבוע מהמצברים שלהם ובו זמנית טוענים אותם. אלה מכשירי אל פסק מסוג ON-LINE, מכשירים אלה יקרים יותר ותחזוקתם יקרה יותר, אולם הם מבטיחים שהמערכת לא תקרוס בעת בעיה המערכת החשמל. לעומתם ישנם מכשירי אל פסק, המספקים את החשמל דרך הרשת, ובעת נפילת חשמל, מפנים את הספקת החשמל למחשב מהמצברים. מכשירים אלה נקראים STAND-BY. הזמן שלוקח לאל פסק לזהות את הפסקת החשמל ועד כניסתו לפעולה של הזרמת החשמל מהמצברים, יקבע האם המחשב ימשיך לעבוד, ויאפשר לכם לסגור את הקבצים ולכבות אותו בצורה מסודרת, או שיכבה את המחשב בפתאומיות, ויגרום לאובדן נתונים ופגיעה בתוכנת ההפעלה של המחשב ובחומרת המחשב גם כן.
כאן נרתמו יצרני האל פסק לשיפור זמני התגובה מרגע קרות הפסקת החשמל ועד לכניסת האל פסק לפעולה ושפרו באופ משמעותי את יכולות אל פסק און ליין. אך מבחן המציאות הוא זה שקובע בסופו של דבר, לכן יש לבדוק את הנתונים המדויקים של המחשב שלכם כדי לוודא שהכן, מכשיר האל פסק (UPS) שרתכם נאמנה בעת הצורך. כמובן שכאן עשינו חלוקה גסה בין שני הסגים המרכזיים, אך בתוך כל אחת מהקבוצות ניתן לקבל ספקטרום רחב של תכונות, להתאמה מלאה למכשיר עליו הם אמורים להגן.
כדי לחשב את עוצמת האל פסק הנדרשת, יש לסכום את ההספק הנדרש של כל אחד מהמכשירים המחוברים לאל פסק. למשל ההספק הנדרש על ידי המחשב השולחני יכול להיות 350 וואט, מסך המחשב יכול להיות עם הספק של 90 וואט, סכימת הצריכה במשותפת 440 וואט. את הנתונים על ההספק החשמלי של הציוד האלקטרוני ניתן למצא מאחורי הציוד במדבקה המתארת את הנתונים הטכניים של הציוד. רצוי להוסיף כ 25% להספק המשותף כדי להתגבר על חוסר יעילות אפשרית של חלק מספקי הכח של הציוד. כך שנקבל 440וואט + 25% שזה 550 וואט. מכשירי האל פסק מגיעים בדרך כלל עם הספק קבוע כמו 650VA , 800VA . בחישוב שלנו, הוספנו חוסר יעילות יחסית של ספקי הכח, ולכן תספיק הבדיקה כאשר וואט= VA. לכן מכשיר של 650VA יתאים למערכת שדרישותיה הן 550 וואט. התאמה זו חשובה ביותר, שכן ברגע האמת כאשר ישנה בעיה עם הספקת החשמל חישוב שגוי של הספק המכשירים, יגרום לנפילה מידית של המחשב, ולא נקבל זמן המתנה לסגירה מסודרת של קבצי העבודה הפתוחים.
זהו אחד היתרונות הגדולים של הטמעת פתרונות מחשוב ענן למוסדות ועסקים - החיסכון הכספי העצום. כן, במקום לשדרג לעיתים קרובות ציוד יקר שעולה הון, הן בגלל בלאי טבעי והן בגלל ההתיעלות שחומרה משוכללת ומתקדמת יותר מספקת. מחשוב בענן בעצם מחליף את הצורך בהצטיידות ותחזוק חלקים נכבדים מהחומרה. נשמע דמיוני אבל אמיתי.
טיפול תקופתי
שמירת מערכת מחשוב פועלת
לרכב אנחנו מבצעים טיפול תקופתי כל 15,000 ק"מ או מספר אחר של קלומטרים. מתי בצעתם לאחרונה טיפול תקופתי למערך המחשוב?